Sandens senter i Kristiansand har blitt hedret med internasjonal utmerkelse av ICSC. EvoTek AS har vært rådgiver/byggherreombud, spesielt med fokus på feltet energi og miljø.

Bygget består av ca 14.000 kvadratmeter kontor og 11.000 kvadratmeter handelsareal (kjøpesenter).  Storebrand kjøpte et ”ferdig” prosjekt som viste seg å ikke være helt optimalt mht energitekniske løsninger. Gjennom byggeperioden fikk vi gjennomført en del endringer slik at bygget i dag har et relativt lavt energibruk. Total energibruk for kjøpesenter og kontor er under 200 kWh/kvadratmeter år (korrigert for ikke utleid areal). Dette er total energibruk som også inkluderer store arealer med snøsmelteanlegg, lys i parkeringskjeller osv.  For oss i EvoTek AS er det veldig motiverende å arbeide for byggherrer som tar miljø og samfunns-ansvar. I tillegg setter vi pris på å samarbeide med totalentrepenører som er løsningsorienterte.